Sinds het eerste Caring Vets artikel in het NRC hebben meer dan 100 dierenartsen en ook studenten diergeneeskunde zich gemeld bij de Caring Vets. De dierenartsen zijn werkzaam binnen en buiten de praktijk en in verschillende sectoren zoals gezelschapsdieren, paard, landbouwhuisdieren, NVWA en industrie. De leden van het bestuur vertegenwoordigen ook verschillende sectoren, praktiserend en buiten de praktijk werkzaam. De leden ondersteunen het bestuur met relevante informatie uit hun sector middels de werkgroepen.

Zaterdag 21 oktober 2017 vond de oprichtingsvergadering van de Caring Vets plaats in het hoofdgebouw van de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Naast informatie over Caring Vets, het voorstellen van het bestuur en het doornemen van de statuten, gaven de verschillende werkgroepen een korte presentatie over hun geplande activiteiten. Professor Thomas Blaha, European Veterinary Specialist in Porcine Health Management en Voorzitter van de T.V.T. (Tierärztliche Vereinigung für Tierschutz) vertelde over de T.V.T., een vergelijkbare organisatie in Duitsland die al sinds 1985 bestaat.

Op 21 oktober, na de oprichtingsvergadering van de Caring Vets, gaf Professor Jan van Hooff, emeritus hoogleraar ethologie en socio-ecologie, een geweldige lezing voor de aanwezige dierenartsen en studenten diergeneeskunde over de evolutie van emoties ‘De LOL’. Tevens liet hij het ontroerende afscheid van Mama zien  

9 januari 2018 te Oirschot: Bestuursleden tekenen bij de notaris voor de officiele oprichting van de Vereniging Caring Vets Klik hier voor meer informatie over het Caring Vets bestuur

Caring Vets bestuur was in gesprek met Drs. Henk Luten, wildlife dierenarts van o.a. de Oostvaardersplassen om meer relevante informatie te krijgen dan wat er op sociale media rondzingt. Henk heeft speciaal voor Caring Vets leden het beleid vanuit veterinair standpunt toegelicht, en vragen beantwoord tijdens de discussie, voor het vormen van een meer gefundeerde (en genuanceerde) mening over dit onderwerp.

Kleine sfeerimpressie van een positieve en interactieve Caring Vets dag bij Kipster. De algemene ledenvergadering gevolgd door congres ‘Ethiek en Dierenwelzijn’ met interessante sprekers die aanleiding gaven tot goede vragen en lekkere discussie. Op naar volgend jaar voor de volgende editie!

Zaterdag 26 oktober werd alweer het 3e Caring Vets congres gehouden. 

Lees verder

De nieuwsbrief is nu beschikbaar voor iedereen die Caring Vets nieuws wil ontvangen. Klik hier om je aan te melden.

Lidmaatschap is nog wel voorbehouden aan dierenartsen.

Categorieën: overview