Nieuwsbericht Provinciale Staten Limburg

Politiek & Wetgeving
foto P. Plusquin
Caring Vet Anne Hanssen houdt een vlammend betoog in Provinciale Staten van Limburg, over het structurele leed in de intensieve veehouderij!

Bestuursleden van de Caring vets Rene van der Luer en Anne Hanssen hebben op 17 november in de Provinciale Staten gesproken over de invloed op het milieu en het dierenwelzijn van het toenemende aantal dieren in de industriële veehouderij in Limburg, vooral nu Gelderland en Brabant een stop op het aantal dieren hebben afgekondigd.

De Statencommissie boog zich over de nieuwe landbouwnota: “Limburg Agro voor de wereld van morgen”.

foto P. Plusquin
Indringend betoog van René van der Luer over de relatie tussen intensieve veehouderij en klimaat! “Wat is belangrijker? Vleesproductie of mensenrechten”

Deze toespraken van Anne en Rene hebben er toe geleid dat beiden zijn uitgenodigd om hun visie op dierenwelzijn en milieu binnen het Landbouwbeleid van Limburg te komen geven.

 

De laatste berichten

15.04.24
Politiek & Wetgeving

Position Paper Onbedwelmde Slacht 2024

Lees hier het volledige document
08.04.24
Dierenarts & Praktijk

Caring Movement genomineerd voor Deltaplan Veehouderij Award

De afgelopen weken heeft de Dierenbescherming en oproep gedaan aan koplopers in een diergerichte en duurzame veehouderij om zich op te geven voor de Deltaplan...
04.04.24
Politiek & Wetgeving

Oproep handels- & houdverbod

Alleen een fokverbod voor dieren met schadelijke uiterlijke kenmerken lost de gezondheids- en welzijnsproblemen niet op. Daarvoor is het noodzakelijk dat het fokverbod wordt aangevuld...