Vrijdag, 10 januari 2020, was de feestelijke opening van de tweede Kipsterstal, in Beuningen. Frederieke en Arabella waren als genodigden aanwezig. 
Het was een mooie optimistische middag waar veel vertrouwen vanaf straalde in een toekomst met een innovatieve, houdbare en diervriendelijke veehouderij in Nederland en Europa.

Olivier Wegloop, een van de initiatiefnemers oprichters van Kipster startte direct prachtig en confronterend. Hij benadrukte dat de manier waarop we naar het welzijn van dieren kijken enorm veranderd is. 100 jaar geleden was het nog mogelijk dat een mensenras tentoongesteld werd in een dierentuin. Nu niet meer voorstelbaar natuurlijk! Hij stelde daarop de vraag hoe we over 100 jaar zullen kijken naar deze opening van een stal met leghennen. Olivier benadrukte dat kippen voelende intelligente wezens zijn en dat kuikens bijvoorbeeld al op jonge leeftijd kunnen tellen. Wie zijn wij om deze dieren te houden op een manier die niet aan hun behoeftes tegemoet komt? 

Ruud Zanders omschreef het Kipster-gedachtengoed; de noodzaak van een ander voedselsysteem, gebaseerd op wat de planeet aankan en vormgegeven vanuit het dier.

Reineke Hameleers van Eurogroup for Animals was als spreker aanwezig. Ze betoogde vurig dat we in heel Europa de wettelijke eisen op gebied van dierenwelzijn flink moeten ophogen en er daarnaast ook voor moet zorgen dat wat wordt geïmporteerd minstens aan onze Europese eisen voldoet.

De middag werd vol humor gepresenteerd door Harm Edens, die de sprekers kritisch bevroeg en bleef benadrukken dat de hete adem van de toekomst ons in de nek hijgt. Onze planeet is op en een nieuwe manier van met haar om gaan is nu nodig, dus de tijd van dralen is duidelijk voorbij. 

Minister Carola Schouten opende tot slot officieel de tweede, maar zeker niet de laatste Kipsterstal van de hele wereld.
We hebben er alle vertrouwen in dat het team van Kipster, zoals we van ze gewend zijn, zich zullen blijven verbeteren en altijd zullen blijven zoeken naar wat de planeet en de dieren van ze nodig hebben.